Денис Шмигаль: Наступний рік стане роком будівництва доріг та мостів

Новини, Політика

Децентралізація дає можливості для ефективного розвитку об’єднаних територіальних громад, про це інформує  Голос.if.ua.

На цьому наголосив голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук, відкриваючи виїзну зустріч членів правління Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття з головою ОДА Денисом Шмигалем, яка відбулась сьогодні у Матеївцях.

“За останні два роки нами було зроблено більше, ніж за весь час Незалежності України. У Матеївецькій громаді капітально відремонтовано будинки культури, освіти. Лише за останні два роки у громаді відновлено 12, 5 км доріг з твердим покриттям”- сказав голова громади.

Петро Книшук також повідомив про те, що вже наприкінці жовтня в ОТГ запрацює ЦНАП. Голова облдержадміністрації Денис Шмигаль відзначив здобутки децентралізації, а також повідомив, що ОДА спільно з ІФ ЦРМС здійснено оновлення Перспективного плану з формування ОТГ у нашій області.

“Оновили Перспективний план, до якого увійшло 57 ОТГ. Подали ці напрацювання в КМУ на погодження. Важливо, щоб у результаті ці громади стали спроможними. Спроможність – це не лише високі фінансові показники, але й доступність та якість надання публічних послуг, рівень освіти, медицини”, – сказав очільники ОДА.

Управлінець також обговорив питання проведення тендерних процедур для реалізації інфраструктурних проєктів.

Говорячи про питання ремонту доріг, управлінець особливо наголосив на тому, що наступний рік стане роком будівництва нових мостів та доріг.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.