Шмигаль: Використання коштів ДФРР буде на особливому контролі

Новини, Політика

За дорученням Уряду, пріоритетне питання в області сьогодні – щоденний контроль за використанням коштів Державного фонду регіонального розвитку та виділення співфінансування з місцевих бюджетів і розробка проектно-кошторисної документації з відповідними висновками.

На цьому наголосив голова ІФ ОДА Денис Шмигаль під час щотижневої наради, пише Голос.if.ua.

“З 1 листопада кошти фонду будуть відкликані для тих, хто до цього часу не наведе лад. Маємо один місяць на те, щоб цей фінансовий ресурс не був забраний із Прикарпаття”, – відзначив Денис Шмигаль.

Посадовець дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, РДА тримати це питання під пильним контролем.

Розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку затверджується Кабінетом міністрів України. Розпорядженням Кабінету міністрів України від 15.05.2019 року № 351-р «Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2019 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку» області виділено 292 019,491 тис. гривень, з них на сім перехідних об’єктів – 63 995,676 тис. гривень, та 45 інших проектів – 228 023,815 тис. гривень. Станом на 25.09.2019 року з ДФРР профінансовано перехідні об’єкти, а на інші 45 об’єктів кошти ДФРР в область не надходили. Як повідомив директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування і архітектури облдержадміністрації Володимир Рачкевич, основними проблемними питаннями реалізації проектів за кошти ДФРР у 2019 році є несвоєчасне проведення тендерних процедур, спрямування субвенції з місцевих бюджетів на співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів ДФРР (адже такі проекти підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків).

Разом з тим, у вересні дещо активізувалася робота щодо спрямування субвенції з місцевих бюджетів на співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів ДФРР. Рішенням сесії обласної ради від 20.09.2019 року № 1195-30/2019 за рахунок зменшення призначень департаменту будівництва, житлово-комунального господарства облдержадміністрації по програмі «Утримання та розвиток інших об’єктів транспортної інфраструктури» передбачено кошти в сумі 3830,0 тис. гривень на співфінансування ремонту доріг.

«Кошти ДФРР – важливе джерело для розвитку, і в область вони надійшли. Зараз потрібно зробити все можливе, щоб їх не втратити», – підсумував очільник області Денис Шмигаль, наголосивши на тому, що 2020 рік оголошено на Прикарпатті роком ремонту доріг та мостів, і грошовий ресурс потрібно максимально спрямовувати саме на це стратегічне завдання.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.