25 людей з пересадженими органами встановили рекорд на Говерлі

Новини, Туризм

28 вересня найвищу вершину Карпат – Говерлу одночасно підкорили 25 українців з пересадженими органами.

Цей факт зафіксували як новий рекорд України. Разом з цими людьми на Говерлу піднялись родичі, які є їхніми донорами, лікарі, активісти та представники влади. Загалом, група складалася з майже 100 людей, інформує Голос.if.ua з посиланням на управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Рекордне сходження тривало майже 4 години. Безпеку підкорювачів вершини забезпечували прикарпатські рятувальники, а також супроводжували медики екстреної допомоги. На вершині підняли жовто-блакитний прапор.

Сходження на Говерлу мало на меті,  звернути увагу суспільства на те, що в Україні вкрай потрібно розвивати трансплантологію. Щороку трансплантації потребує 5 тисяч українців.

Також учасники акції просять уряд прискорити запуск трансплантації в Україні (згідно з нинішнім законом з 2020 року трансплантація буде знову заблокована) та закличуть суспільство не відмовлятися від пожертви органів у разі раптової смерті.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.