Мешканці села на Прикарпатті самотужки відремонтували дорогу

Новини, Суспільство

Громадська організація “Хочемо змін” із Новиці самотужки відремонтувала майже два кілометри комунальної дороги.

На ремонт затратили значно менше, ніж потрібно було заплатити підприємствам, які займаються ремонтом доріг, інформує Голос.if.ua з посиланням на Kalushnews.city.

Про свій досвід розповів голова громадської організації Ростислав Прокопів.

Вулиця Грушевського у селі Новиця, за словами активіста, була у дуже жахливому стані. Місцеві активісти вирішили не чекати, поки у бюджеті громади з’являться кошти на ремонт цієї дороги, а відремонтувати вулицю самотужки.

Один з учасників громадської організації “Хочемо змін” Микола Кучерак розпочав збір коштів. За декілька днів зібрали більш як 50 тисяч гривень. Паралельно новичани звернулися до компаній, які займаються ремонтом доріг. Ремонт цієї ділянки дороги представники дорожніх служб  оцінили у 450 – 600 тисяч гривень.

“Тож у нас не було іншого виходу, — каже Ростислав Прокопів, — як самим робити ремонт дороги. А щоб все було згідно з нормативними стандартами, набралися досвіду у працівників Служби автомобільних доріг”.

За 50 тисяч гривень закупили 20 тонн асфальту, три з половиною кілограми бітуму, чотири тонни щебеню. А ще взяли в оренду три вібромашини. Робоча сила — безкоштовна.

“Дякую всім, хто долучився до ямкового ремонту вул. Грушевського, — каже Ростислав Прокопів, — а це понад 70 жителів села. Ще 15 пожертвували свій вільний час і взяли участь у ремонті дороги. Ремонт доріг не такий уже і дороговартісний, якщо правильно все порахувати”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.