Вчена рада ІФНТУНГ присвоїла звання почесного професора краківському науковцю

Новини, Суспільство

Ще у 2005 році в ІФНТУНГ започаткували традицію відзначати День університету на Різдво Пресвятої Богородиці, яка стала покровителькою й оберегом академічної спільноти, про це інформує  Голос.if.ua.

В рамках святкування Дня університету в конференц-залі науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ відбулось урочисте засідання Вченої ради.

Заступник голови ОДА Дмитро Романюк від імені голови привітав всіх присутніх та нагородив: нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення» – директора Інституту природничих наук і туризму Валерія Омельченка; грамотою Міністерства освіти і науки – директора Інституту нафтогазової інженерії Олега Витязя, проректора з науково-педагогічної роботи Ліліану Гораль, начальника навчального відділу Ярослава Штанька; грамотою «За заслуги перед Прикарпаттям та багаторічну сумлінну працю» – доцента кафедри фізичного виховання і спорту Харитона Марзаганова; медалями «За заслуги перед Прикарпаттям» – завідувача кафедри газонафтопроводів та газонафтосховищ Марію Середюк та завідувача кафедри загальної та прикладної фізики Мар’яна Галущака.

Також у рамках урочистого засідання Вченої ради присвоєно звання почесного професора ІФНТУНГ декану факультету геології, геофізики й охорони навколишнього середовища Краківської гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця Яцеку Матишкевичу.

Для присутніх презентував свою книгу «Вчені України у світовій науці» дійсний член НТШ, професор Василь Шендеровський.

ІФНТУНГ – це приблизно 10 тисяч студентів, аспірантів, докторантів, курсантів та учнів, серед яких 500 іноземців із 42 країн світу; понад 50 тисяч випускників; понад 800 викладачів, з яких приблизно 500 – кандидати наук, доценти; 8 навчально-наукових інститутів; 3 коледжі та фізико-технічний ліцей; кафедра військової підготовки; високотехнологічні лабораторії «нових поколінь»; 12 навчально-лабораторних корпусів; 8 гуртожитків; база відпочинку; бази практик; спорткомплекс, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд тощо.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.