Франківська облрада занепокоєна можливим продажем земель іноземцям

Новини, Суспільство

До 1 жовтня уряд України має внести законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це на сесії обласної ради повідомив Іван Приймак, голова постійної комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Тож депутати підготували звернення облради до ВР та Президента – «Щодо заборони іноземним фізичним та юридичним особам набувати власності землі чи інші державні стратегічні ресурси України”, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на  МІСТО.

Приймак зазначив, що сільське господарство України розвивається, а продаж землі іноземцям може суттєво вплинути на економічний розвиток.

У зверненні ідеться про те, щоб прямо або опосередковано заборонити іноземцям набувати у власність землі сільськогосподарського використання.

Депутатка від фракції «Воля» Ольга Галабала зазначали, що варто допрацювати його та відкласти розгляд та голосування.

«Потрібно врегулювати питання оренди земель, але в жодному разі не продавати. Звернення написане в такій формі, що ми не можемо за нього проголосувати. Його потрібно конструктивно доопрацювати і проголосувати за нього», – зазначив свободівець Михайло Королик.

«Комісія напрацювали це звернення на основі публічних заяв керівників. Якщо буде 1 жовтня законопроект у ВР, ми його перечитаємо і напишемо інше. А зараз пропоную внести деякі пропозиції», – зазначив Іван Приймак.

Тільки 34 депутати проголосували за рішення, тож воно не прийняте. Олександр Сич запропонував доопрацювати звернення, внести поправки та пропозиції та проголосувати за нього пізніше

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.