Широко розставивши ноги на підборах: прикарпатська письменниця розповіла про сексизм

Новини, Суспільство

Нещодавно в Чернівцях, вирішивши перепочити в готелі між виступами, письменниця Ірена Карпа випадково натрапила на картонний ярличок про прибирання номеру.

За її словами, на цій невеличкій бірочці, яку слід вішати на двері, вмістився цілий світ сексизму, стереотипів і чиїхось дитячих фантазій, пише Голос.if.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Під «проханням поприбирати» височіла, широко розставивши ноги на підборах, тьотя у мікроспідниці і з пилососом. Такою куди чесніше б виглядала рекламна брошурка секс-ескорту з особливостями – ну мало там кого приваблюють пилососи.

“Звісно ж, я посміялась про це у соцмережі, затегавши готель. Звісно ж, отримала багато дивних коментарів у відповідь. Від чоловічих «так це вони тобі самій і пропонують прибирати» до жіночих «а шо ти, хіба не на підборах вдома пилососиш?» Я так і не зрозуміла, до чого тут я і прибирання, якщо я просто клієнтка готелю, де у вартість номера входить ця послуга. Правда, деякі радикально налаштовані коментаторки пропонували просто домалювати тьоті вуса, і хай би то був дядько-прибиральник такий, як у кліпі Queen «Break Free»”, – говорить письменниця.

Виселяючись з готелю письменниця зауважила це на рецепції, відповідаючи на питання про побажання та пропозиції. Дівчинка була добра і спробувала захистити вибір прибирального дизайну: «ну може так людям швидше захочеться, щоб у них поприбирали?.. »

“Правда, на моє питання, чому прибиральницею обов’язково має бути жінка, менеджерка рецепції не знайшла що сказати. Натомість – і таке буває дійсно рідко – попросила показати приклади подібних бірочок у «цивілізованому світі», про який я їй гарчала. Знизавши плечима, я сказала, що просто буквеного прохання прибирати і не турбувати зазвичай у готелях достатньо. Попрощалась і поїхала”, – додає вона.

Слід додати, що через тиждень письменниці прислали фото нового дизайну бірок –  все було з буквами і без ніг із пилососами.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.