Назвали причину хронічної втоми

Здоров'я, Новини

Хронічна втома розвивається через нестачу йоду і проблеми зі щитовидною залозою, про це інформує Голос.if.ua

Про це йдеться у статті, опублікованій у журналі Frontiers in Endocrinology, пише segodnya.

“Люди із синдромом хронічної втоми схожі за складом крові на пацієнтів, які страждають від нестачі гормонів щитовидної залози. Якщо ці висновки підтвердяться, то має сенс перевірити, як йодні харчові добавки і гормон Т3 вплинуть на їхнє самопочуття”, – каже нідерландський лікар Бегонья Руїз-Нуньєз з університету Гронінгена.

Останніми роками зростає кількість людей, у яких виявляють синдром хронічної втоми. Ці люди страждають від частих спазмів, безсоння, втоми і головного болю.

Хронічна втома також з’являється через перенапруження нервової системи та її роботу в режимі “надзвичайного стану”. Внаслідок цього в організмі розвиваються запальні процеси, які зачіпають спинний мозок.

Перегляд серіалів запоєм уповільнює кровообіг і метаболізм. Це провокує ожиріння та появу цукрового діабету. Серіали із складним сюжетом виснажують емоційно і розумово. Можуть виникнути проблеми з психікою, зокрема хандра та депресія.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.