Facebook видалив 149 українських сторінок, які поширювали дезінформацію

Новини, Суспільство

До переліку ліквідованих сторінок потрапили акаунти інтернет-ресурсів  Znaj.ua та Hyser.

Про це стало відомо із заяви соціальної мережі, де йшлося про видалення дезінформативних сторінок в Україні та Іраці.

У заяві зазначається, що в українському сегменті Facebook видалили 168 облікових записів, 149 сторінок та 70 груп, які загалом налічували близько 4,2 мільйони підписників (враховуючи, що одна людина могла підписатись на кілька груп). При цьому на рекламу у Facebook та Instagram видалені акаунти витратили загалом 1,6 мільйонів доларів.

“Люди, які займались цією справою, використовували підроблені облікові записи для керування групами і декількома сторінками, деякі з яких з часом змінювали свою назву, а також для підвищення залученості, поширення контенту та залучення людей на позаплатформені сайти, які скидались на стрічки новин”, – йдеться у рішенні соцмережі.

Перелік знищених сторінок поповнили акаунти популярних українських видань Znaj.ua та Hyser. При цьому розслідування Facebook пов’язало багато видалених сторінок з українською PR-агенцією Pragmatico, інформує Голос.if.ua .

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.