В кінці серпні під завалами під’їзду в Дрогобичі виявили тіла 8 загиблих (версія подій+документи)

Кримінал, Новини

Після обвалу частини будинку в Дрогобичі Львівської області загинуло вісім людей у тому числі одна дитина, кілька людей шпиталізовано.

Поліцією затримали двох співробітників комунального підприємства, повідомила поліція регіону. Це 57-річний чоловік і 60-річна жінка, про це інформує Голос.if.ua.

Кримінальне провадження відкрите за статтями 270-1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства), 364 (зловживання владою або службовим становищем) та 367 (службова недбалість).

Чи розглядає поліція іншу версію?

Згідно технічного паспорту на квартиру № 20 в будинку № 101/1, який був розроблений у період приватизації квартири (яка переобладнана в майбутньому під перукарню «Естет»), загальна площа квартири становила 54,2 кв. м. , і зі сторони вулиці Грушевського було встановлено вікно. В середині квартири були суцільні цегляні перегородки між кухнею, ванною, кладовкою, коридором та іншою кімнатою, та несуча стіна з проходом між кімнатою, яка виходила вікнами на вул. Грушевського. Ширина такого проходу не повинна була перевищувати 0,91 м.

В 2006 році на підставі рішення виконкому № 21 від 26.01.2006 р. розроблено проект реконструкції приватизованої квартири № 20 в житловому будинку на вул. Грушевського, 101/1 під салон-перукарню.

Питання чи дотримано цим проектом відповідні будівельні норми? Чи підходило до цього питання лише формально?

Оглядаючи відповідний проект можна одразу ж побачити певні помилки при його написанні, а саме в розділі 1.3. «Існуючий стан»:

  1. Перекриття монолітне. Це величезна технічна помилка, адже саме ж перекриття, як можна побачити з місця обвалу складалося із залізобетонних плит ПР (плита ребриста), які були оперті на несучих стінах, і які не були анкеровані (скріплені між собою), жодної монолітної плити там не було
  2. Також в цьому проекті зазначено, що приватизована квартира складається з двох кімнат, що також не відповідає дійсності, адже це була трьохкімнатна квартира
  3. Також цим проектом було вказано, що в цілому приміщення знаходиться у доброму стані і може в подальшому надійно та безпечно експлуатуватись.

Окрім цього, чи досліджувалось питання самого будівництва цього будинку?

До цього проекту додано План приміщення салону-перукарні, на якому зображено майбутні перепланування, а саме:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.