На Прикарпатті перший регіональний фестиваль «Ярмарок у Делятині»

Новини, Туризм

Свою продукцію на ньому представлять підприємці, ґаздині, майстри та ремісники прикарпатського містечка. Гуцульську культуру презентуватимуть аматорські колективи Делятина та сіл, що входять до складу об’єднаної територіальної громади, пише  Голос.if.ua з посиланням на Голос України.

Організатори запрошують гостей із сусідніх населених пунктів, та й загалом усіх, хто прагне долучитися до прослави свого краю.

У рамках фестивалю відбудеться конкурс малюнків «Люблю тебе, Гуцульщино!» та фотоконкурс «Делятин очима фотографа». Гарна нагода поглянути на свій край іншими очима, відкрити його найкращі принади.

Підготовка до фесту  — у самісінькому розпалі. Залучені не тільки керівники ОТГ, а й Громадська рада. А самі мешканці — до толоки. Відбулася низка підготовчих заходів, зокрема й круглий стіл «Збереження історико-культурної спадщини шляхом відтворення кептарів та вишиванок делятинського типу». Його учасники відвідали Делятинський краєзнавчий музей.

Делятинська ОТГ — перша об’єднана громада Івано-Франківщини. Крім містечка, до неї входять села Заріччя, Чорні Ослави, Чорний Потік. Тут функціонують гімназія і шість ліцеїв, початкова та музична школи, два дитсадки, три заклади культури, бібліотека та музей, центр первинної медико-санітарної допомоги, міська лікарня планового лікування та реабілітації, амбулаторія і три ФАПи, відділення зв’язку, комунгосп і пожежна частина.

«Основні бюджетоутворювальні галузі Делятинської ОТГ — туристична, лісове господарство. Розвинуті народні промисли, переробка ягід та інших дарів лісів. Бюджет цьогоріч — понад 110 млн грн. Працюємо разом зі старостами сіл, виконкомом, депутатами над перспективами відновлення солеваріння та бальнеологічного курорту, іншими напрямами задля розвитку громад, залучаємо грантові кошти», — повідомив голова ОТГ Богдан Клим’юк.

Кожен населений пункт ОТГ має свої цікавинки. В Делятині, приміром, це краєзнавчий музей, яким керує Андрій Мисюк. У Заріччі — ліцей, два соляні джерела та рекреаційна пам’ятка — Парк слави. У Чорних Ославах — колишні солеварні, новозбудований спортивний майданчик, у Чорному Потоці — школа-новобудова. А ще — митці, народні аматори. Є що представити на фестивалі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.