Франківські студенти матимуть змогу вчитися у Німеччині

Новини, Суспільство

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідала німецька делегація з кафедри вищої геодезії та астрономії Вищої школи міста Нойбранденбурга.

ІФНТУНГ віддавна активно кооперується із зарубіжними колегами з метою наукової співпраці, стажування викладачів, аспірантів, студентів за кордоном. Цього року випала нагода покращити якість вивчення та дослідження у сфері геодезичної науки. Тож головною темою зустрічі стало обговорення плану дій для підписання двостороннього договору про співпрацю між університетами.

У договір ввійдуть положення про щорічне поглиблення викладачами, докторантами, аспірантами та студентами університету своєї фахової компетенції та обмін досвідом із колегами Вищої школи м. Нойбранденбурга, а також різноманітних геодезичних і кадастрових структур Німеччини, програма подвійних дипломів, спільні наукові дослідження в галузі геодезії, інформує Голос.if.ua зпосиланням на ІФНТУНГ.

Перший крок до співпраці зроблено. Йдуть активні спільні напрацювання документа угоди. Ще цього року очікується її підписання.

Німецьку делегацію очолив проф. Вільгельм Хегер. На зустріч з німецькими вченими прийшли перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик, директор Інституту будівництва та енергетики Мирослав Мазур, завідувач кафедри геодезії та землеустрою Костянтин Бурак.

На зустрічі були також присутні представники Національного університету «Львівська Політехніка», президент Українського товариства геодезії й картографії. До слова, Львівська політехніка та Вища школа Нойбранденбурга тривалий час плідно співпрацюють.

Для німецьких гостей провели екскурсію університетом. Родзинкою зустрічі став візит делегації до Геологічного музею ІФНТУНГ.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.