Як понизити шкоду від смартфонів?

Здоров'я, Новини

Науковий співробітник з Perdana University (Малайзія) Ерна Фаріза Мохд Пут поділилася кількома порадами про те, як можна мінімізувати ризики для здоров’я при використанні смартфонів і інших гаджетів.

За словами фахівця, дуже багато людей сьогодні страждають від проблем зі здоров’ям через тривале використання смартфонів, інформує . Серед найбільш частих проблем – погана постава, проблеми з опорно-руховим апаратом, в тому числі з суглобами, м’язами, нервами і зв’язками.

Що ж можна зробити, щоб уникнути всіх цих проблем?

Спеціаліст рекомендує в першу чергу підбирати телефон під свою руку: при покупці потрібно перевірити, чи не занадто телефон великий для вашої руки і чи можете обхопити телефон і доторкнутися до екрана великим і вказівним пальцем з різних сторін.

Якщо ви набираєте текст на смартфоні, корисно чергувати пальці, щоб зменшити біль і напругу в великому пальці і зап’ясті.

Щоб уникнути проблем зі спиною і шиєю рекомендується під час роботи з телефоном зберігати правильну поставу: краще не тримати смартфон на колінах і під грудьми – замість цього рекомендується розташувати пристрій на рівні грудей, підборіддя або очей, щоб мінімально згинати шию.

Звичка затискати телефон між плечем і вухом, за словами фахівця, дуже небезпечна: ця поза затискає спинні диски і може викликати здавлювання нервів. Намагайтеся під час розмови тримати телефон рукою або ж використовувати навушники з мікрофоном.

Крім того, кожні півгодини рекомендується відкладати телефон та інші пристрої і робити прості вправи: розминати пальці, зап’ястя і шию.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.