Зеленський наклав вето на Закон про хімічну кастрацію педофілів

Новини, Суспільство

Президент наклав вето на Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості” (проект № 6449).

Нагадуємо, що 11 липня 2019 року на своєму позачерговому засіданні Верховна Рада ухвалила Закон, який передбачає примусову хімічну кастрацію педофілів. Законопроект підтримали 247 депутатів, один утримався та 65 не голосували, інформує Голос.if.ua з посиланням на jurliga.

Документом у Кримінальному кодексі посилюється відповідальність за зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього: таке діяння каратиметься позбавленням волі на строк від 7 до 15 років (зараз – від 7 до 12) з примусовою хімічною кастрацією – примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність. Кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Розбещення неповнолітніх (розпусні дії щодо дитини до 16 років) каратиметься позбавленням волі на строк до п’яти років (зараз допускається обмеження волі на цей строк).

Крім того, документом передбачений адміністративного нагляд за відповідною категорією засуджених осіб, звільнених з місць позбавлення волі та доручення Кабміну створити публічний реєстр осіб, які вчинили відповідні злочини.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.