Що може викликати розрив серця у здорової людини

Здоров'я, Новини

Багато людей переконані, що розрив серця може статися лише через сильний стрес або переляк.

Однак насправді розрив серця – це смертельний наслідок інфаркту міокарда, про констатує Голос.if.ua .

Розриви можуть бути внутрішніми та зовнішніми, але інколи трапляється і повний розрив серця, коли орган пошкоджується по всій глибині.

Переляк – це міф

Деякі вважають, що розрив серця часом трапляється від сильного переляку. Однак якщо людина повністю здорова, з нею такого статися не може. Фізично розвинена людина переносить стрес відносно спокійно: у неї може трохи піднятися тиск або незначно почастішати серцебиття.

Але якщо людина веде малорухливий спосіб життя, в один момент викид адреналіну може спровокувати інфаркт міокарда і тут же – розрив середньої стінки серця.

Трагічна випадковість

Незважаючи на те, що найчастіша причина розриву серця – інфаркт міокарда, часом до летального результату може привести випадковість. Так, серцеві стінки розриваються при травмі серця – наприклад, якщо боксера вдаряють в область серця, або, якщо водій вдаряється грудною кліткою об кермо під час аварії.

Вроджена особливість

І нарешті, іноді розрив серця може спровокувати аномалія розвитку, – якщо з самого народження в серці людини була тонка ділянка, яка під впливом сильного навантаження може розірватися.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.