Психологи пояснили, чому жінки вважають всіх чоловіків «однаковими»

Здоров'я, Новини

Знамениту фразу «всі чоловіки однакові» від сучасних жінок можна почути буквально всюди.

Група вчених з Європи і США вирішила провести дослідження, за підсумками якого з’ясували, чому люди, які неодноразово вступали в романтичний зв’язок, зрештою вважають всіх представників протилежної статі однаковими, цім зацікавилась Голос.if.ua з посиланням на cikavosti.

Учені протягом декількох років збирали дані про сотні людей, багато з яких за цей період розривали свої старі романтичні стосунки і навіть іноді починали нові. Періодично учасникам дослідження пропонувалося пройти опитування, під час якого вони повинні були розповісти, наскільки задоволені своїм особистим життям.

Як виявилося, найчастіше нові відносини більшості людей виявлялися такими ж, якими були попередні. Різниці не було як у перший, так і наступні роки спільних відносин, і це стосувалося кожного нового партнера. Найбільш яскраво ця тенденція спостерігається серед людей з низьким рівнем емоційної стійкості. Цей факт дозволив вченим вивести теорію про те, що дана особливість змушує багатьох людей повторювати у відносинах з різними партнерами одні і ті ж помилки, провокуючи свою «другу половинку» на схожі реакції. У зв’язку з цим вчені стверджують, що людям, схильним вважати представників протилежної статі «однаковими», найчастіше слід шукати причину невдалих стосунків саме в собі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.