Коломойський: Щодо Іловайська у мене запитання, чому зібрали стільки добровольчих загонів і залишили в оточенні?

Кримінал, Новини

Український бізнесмен Ігор Коломойський висловив сподівання, що призначення начальником Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака, який вижив в Іловайському котлі, допоможе з’ясувати обставини трагедії. 
Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що у нього “є запитання”, чому в Іловайському котлі опинилися загони добровольців. Про це він сказав в інтерв’ю “Цензор.НЕТ”, яке опубліковано 30 серпня.
“Щодо Іловайська у мене є запитання: чому там зібрали стільки добровольчих загонів і залишили їх в оточенні? Сподіваюся, призначення нового начальника Генштабу [Руслана] Хомчака, який сам там дивом вижив під час прориву, допоможе суду початися якнайшвидше, щоб з’ясувати всі обставини. Тоді й правда буде всім зрозуміла”, – зазначив Коломойський.

Бізнесмен, який у 2014 році підтримував українських добровольців, що воювали на Донбасі (зокрема, батальйон “Дніпро”), назвав “очевидною брехнею” чутки, що він організував трагедію в Іловайську для захоплення електростанції в Зугресі, яка належала бізнесмену Рінатові Ахметову.
“Дивно, навіщо мені тоді було в Зугресі щось шукати, на війні, коли набагато простіше тут – Придніпровську або Запорізьку – значно потужніші електростанції в Ахметова захопити. А ще краще – його кривбасівські підприємства. Навіщо було так далеко батальйон “Дніпро” в бій посилати, якщо я, на їхню думку, всім командував, якщо тут усе поряд і без жодного ризику? Брехня очевидна”, – заявив Коломойський.
У середині серпня 2014 року українські військові та добровольці зуміли взяти під контроль більшу частину Іловайська, але після того, як 23–24 серпня в район бойових дій увійшли російські війська, українські бійці опинилися в оточенні. Потім бойовики і російські військові заявили, що готові випустити українців, 30 серпня було створено коридор, але російська сторона порушила домовленості: коли українські військові організованими колонами почали рух із міста, їх обстріляли.
Слідство офіційно підтвердило загибель 366 українських військовослужбовців.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.