Поради для красивого та довгого волосся

Здоров'я, Новини

Якщо ви хочете відростити довге волосся, скористайтеся нескладними, але ефективними порадам, перевірено Голос.if.ua . Не забувайте при цьому, що волосся не виросте довше трьох сантиметрів на місяць, тому не розраховуйте на нереальний ефект.

Їжте більше білка. Волоссю потрібен білок, тому його в вашому раціоні повинно бути достатньо. Врахуйте, що добова доза білка для дорослої людини складає близько 100 г.

Включіть в раціон жирні кислоти. Вони містяться в жирних сортах риби, горіхах, насінні. Вибирайте рибу, яка не містить ртуті (лосось або тунець), оскільки цей елемент уповільнює засвоєння білка і цинку.

Забудьте про солодке. Ну або хоча б скоротіть його кількість. Науково доведено, що ласуни частіше страждають від випадіння волосся, ніж любителі корисної їжі. Справа в тому, що солодощі підвищують викид інсуліну і андрогену в організмі, а ці гормони запалюються і звужують волосяні фолікули.

Не захоплюйтеся фруктовими соками. Такі напої уповільнюють зростання і шкодять волоссю, якщо вживати їх в необмеженій кількості. Вони надають такий же ефект, що і солодощі: підвищують вироблення чоловічих гормонів.

Не забувайте про вітамін А. Цей елемент допомагає сальним залозам виробляти жир, що живить волосяний стрижень. Купуйте вітамінні добавки або отримуйте цей елемент з натуральної їжі. Вітаміном А багата морква, перець, гарбуз, авокадо, рослинні масла і риба.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.