Як працює торговельна галузь на Прикарпатті

Новини, Суспільство

Цієї неділі своє професійне свято відзначатимуть працівники торгівлі.
За відомостями головного управління статистики в області, однією із найбільш поширених форм підприємництва є галузь торгівлі. Внесок торговельних підприємств у створення валової доданої вартості на Прикарпатті складає близько 12%. Понад 20% усіх підприємств-суб’єктів господарювання області здійснюють оптову та роздрібну торгівлю, інформує Голос.if.ua з посиланням на briz.if.ua.

У минулому році на цих підприємствах було зосереджено 12,3% найманих працівників області. Обсяг обороту роздрібної торгівлі підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб-підприємців склав 22,3 млрд грн. На одного мешканця області через торгову мережу у 2018 році продано товарів на 16 тис. грн. За індексом фізичного обсягу обороту роздрібної торгівлі (у порівнянних цінах), який склав 112,6%, область посіла четверте місце серед регіонів України.

Крім того, минулоріч товарооборот 615 підприємств, основним видом економічної діяльності яких є оптова торгівля, становив 15,6 млрд грн. Майже 30% обсягу загального товарообороту складають продовольчі товари, серед яких понад 90% – продукція вітчизняних виробників.

Упродовж минулого року у сфері торгівлі освоєно 242,8 млн грн. капітальних інвестицій, іноземними інвесторами на 31 грудня 2018 року вкладено в цю галузь 109,5 млн дол. США прямих інвестицій.

Додамо, що День працівників торгівлі встановлено згідно з Указом Президента України «Про День працівників торгівлі» від 5 червня 1995 року і відзначається щорічно в останню неділю липня.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.