Бойовики не порушували режиму припинення вогню від початку доби 26 липня – штаб ООС

Кримінал, Новини

Протягом доби 25 липня бойовики один раз порушили режим припинення вогню, один український військовий дістав поранення, повідомили у штабі операції Об’єднаних сил. 
Від початку доби 26 липня збройні формування Російської Федерації та її найманці дотримувалися встановленого режиму припинення вогню, інформує Голос.if.ua з посиланням на прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.
“Від початку поточної доби обстрілів позиції Об’єднаних сил не зафіксовано”, – ідеться в повідомленні.
У штабі нагадали, що за минулу добу, 25 липня, бойовики один раз порушили режим припинення вогню, унаслідок цього один український військовослужбовець дістав поранення.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.
У зоні конфлікту періодично оголошують перемир’я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня. Бойовики “ЛДНР” заявили про готовність дотримуватися перемир’я. Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва у Європі в Україні зафіксувала 75 порушень режиму припинення вогню на Донбасі з 0.01 до 16.00 21 липня.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.