Під приводом продажу товарів шахраї видурюють гроші у довірливих людей

Кримінал, Новини

Незважаючи на постійні застереження поліції, жителі області все одно попадаються на гачки до шахраїв. Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів за оголошеннями через Інтернет, а також від телефонних спритників: інформує Голос.if.ua.

Спосіб шахрайства доволі відомий, однак дієвий, бо люди продовжують довіряти зловмисникам. Це відбувається десь так: телефонний дзвінок, домовленість про покупку і отримання грошей на картку. Покупці переводять кошти на банківський рахунок, а продавець не виходить на зв’язок після отримання суми. Згодом номер зовсім зникає з мережі. У результаті замість трактора «МТZ 85» 49-річний мешканець Галича втратив близько 63 800 гривень, а 35-річний мешканець Івано-Франківська заплатив за неіснуючі автозапчастини близько 24 тисячі. Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Будьте особливо пильними, здійснюючи покупку через Інтернет! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром. Купляйте потрібний товар за готівку та наживо спілкуйтеся з продавцями.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.