На Прикарпатті канадські військові вчили виявляти вибухівку (ФОТО)

Новини, Суспільство

На території Навчального центру Національної гвардії України «Старий Лисець», що під Івано-Франківськом, розпочались заняття з особовим складом інженерних підрозділів та інструкторів з бойової та спеціальної підготовки.

Інструктори групи інженерної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (JTF-U) ознайомлять військовослужбовців Національної гвардії з курсом по мінній безпеці: інформує Голос.if.ua. з посиланням на Галку if.

Курс передбачає як теоретичні, так і практичні заняття.

«Даний курс розрахований не тільки для військовослужбовців інженерних підрозділів, але й для інших військових. – розповідає майстер капрал Генрік Ґевремо-Меґі, – Ці знання дають можливість ознайомити слухачів з мірами безпеки під час роботи з різними видами мін, у разі їх виявлення, або виявлення саморобних вибухових пристроїв. Наше завдання передати свій досвід роботи з вибуховими пристроями, який ми отримали під час перебування в Афганістані, Іраку та в інших миротворчих місіях».

Здебільшого навчальний курс розрахований на виявлення небезпечних вибухових пристроїв. Такі заняття заплановані під час проведення практичної фази під керівництвом капрала Фредеріка Робітай.

JTF-U (Joint Task Force-Ukrain) – є частиною навчально-тренувальної місії UNIFIER Канадських Збройних сил для підтримки сил безпеки України. Незабаром такі заняття відбудуться на Львівщині.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.