У франківському парку прорвала каналізація нечистоти стекли в “лебедине озеро”

Новини, Суспільство

Аварійна ситуація в каналізаційних мережах, які проходять територією міського парку у Франківську, сталася після дощу: інформує Голос.if.ua.

Про те, що в міському парку фонтанує каналізація, повідомили очевидці в телеграм-чаті IF INFO. З-під люку, який знаходився на алеї поміж палацом Ромашкана і “лебединим озером”, витікав бурхливий потік темно-сірого кольору. Калабаня перетворилася на річку, а та за рельєфом повернула просто в озеро.
У франківському парку прорвала каналізація нечистоти стекли в "лебедине озеро" 1

Черговий диспетчер водоекотехпрому повідомила, що звернень про аварію на каналізаційних мережах у парку не надходило. Та, зрештою, то був час невдовзі після дощу і на самому підприємстві були проблеми – через грозу водоекотехпром 10 хвилин був без електропостачання.

На місце виїхала аварійна бригада.

“Коли приїхали на місце, то фонтану вже не було, вода стекла, залишивши по собі брудний слід, – розповіла диспетчер. – Очевидно, прорив стався через переповнений колектор після дощу. Наші працівники оглянули місце і частину мережі. У перший же робочий день в парк виїде спецмашина “ракета”, яка промиє каналізацію, якщо вона забилася”.

Озеро також треба буде почистити, припускають у водоекотехпромі.

Директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк повідомила, що це не перший раз “рве” каналізацію в цьому місці. За її словами, таке саме було кілька тижнів тому. Тоді спеціалісти Водоекотехпрому почистили мережу. Але з першим дощем її знову прорвало.

“Знову після сильної зливи не витримали мережі. Водоекотехпром ми повідомили, викликали”, – додала Руслана Василюк.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.