Літній футбольний тріумф. 5 нагород збірних України за це літо

Без рубрики, Здоров'я, Новини

В іспанській Севільї завершився чемпіонат світу серед гравців з ураженнями опорно-рухового апарату. У фінальному матчі збірна України здобула срібні медалі, поступившись команді з Росії. І це вже п’ята нагорода України на світових та континентальних чемпіонатах за червень-липень 2019 року. Справжній літній футбольний тріумф для «синьо-жовтих». Радіо Свобода нагадує, хто ще на весь світ заявив, що Україна – справжня футбольна держава: інформує Голос.if.ua

Паралімпійці – срібні призери чемпіонату світу

В іспанській Севільї українська паралімпійська збірна з футболу виборола срібні нагороди на світовій першості. У груповому етапі українці очолили свій квартет, розгромивши команди Іспанії (10:0), Австралії (7:0) й Аргентини (2:0). У чвертьфіналі «синьо-жовті», немов катком, проїхалися по команді з Нідерландів – 5:0, а у півфіналі не залишили шансів збірній Бразилії (3:0). Проте у битві за «золото» українців зупинили російські спортсмени, матч завершився з рахунком 3:1. Єдиний гол у складі «синьо-жовтих» забив Сергій Беденок.

Паралімпійська збірна України з футболу
Паралімпійська збірна України з футболу

Українська команда здобула вже 10-у нагороду на світових першостях з футболу. До цього часу футболісти з вадами опорно-рухового апарату ставали переможцями п’яти мундіалів у 2001, 2003, 2009, 2013, 2017. Також український гімн лунав завдяки цій збірній на трьох паралімпіадах: у Афінах-2004, Пекіні-2008 та Ріо-2016.

Збірна України U20 – чемпіони світу

15-го червня молодіжна збірна України у фіналі чемпіонату світу з футболу серед гравців віком до 20 років перемогла однолітків із Південної Кореї з рахунком 3:1. За «синьо-жовтих» голи забили Георгій Ціташвілі та двічі відзначився Владислав Супряга.

Молодіжна збірна України віком спортсменів до 20 років вперше стали чемпіонами світу
Молодіжна збірна України віком спортсменів до 20 років вперше стали чемпіонами світу

Уперше в історії українська «молодіжка» нарешті зруйнувала прокляття «не виходу з 1/8», і привезла додому зі світової першості Кубок та золоті нагороди. Також воротаря української команди Андрія Луніна було визнано найкращим голкіпером турніру. Півзахисник «синьо-жовтих» Сергій Булеца отримав «Срібний м’яч» за 3 голи та 2 асисти, якими відзначився на мундіалі. А Данило Сікан посів друге місце серед бомбардирів турніру і став володарем «Срібної бутси».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.