Військові підкорили Говерлу та проспівали гімн України

Здоров'я, Суспільство

Військовослужбовці і ветерани Збройних Сил України підкорили найвищу вершину Українських гір. Усі вони брали участь у другому Всеукраїнському фестивалі військової патріотичної пісні «Пісні народжені війною».

До сходження на Говерлу допускались всі бажаючі незалежно від кількості поранень, які отримали захисники під час участі в АТО/ООС. Звичайно, рух колони не був швидким. Всі намагались допомогти один-одному. Хтось брав на себе наплічник свого побратима, хтось давав ковток води, а хтось знімав втому добрим жартом чи піснею. Таким чином всі сто відсотків воїнів успішно підкорили Говерлу.

«Дах України» зустрів військових густими хмарами та поривчастим вітром, але складні погодні умови не зіпсували гарного настрою учасникам. Своє сходження вони присвятили перемозі України над окупантами, та організатору фестивалю Олександру Саримсакову, який через контузію має крововилив у мозок і частково діючу руку і ногу, тому залишився у підніжжя гори.

На вершині учасники сходження розгорнули символічні прапори своїх частин, які привезли з собою з фронту, та проспівали Гімн України.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.