Скільки витратили на політичну рекламу у Фейсбуці кандидати по ОВК №86

Новини, Політика

Соцмережа Facebook почала публікувати звіти сторінок про рекламу. Вони містять зведену інформацію про рекламні оголошення, пов’язані з політикою чи суспільним інтересом, наприклад, як зараз – з парламентськими виборами в Україні.

Звіти почали формувати з даних за червень, однак соцмережа не вказує точну дату. Наразі можливо переглянути інформацію за останній день, тиждень та загалом, починаючи від червня, інформує Голос.if.uа з посиланням Фіртка.

Ми вирішили проаналізувати, хто з кандидатів по ОВО №86 (місто Болехів з населеними пунктами Болехівської міської ради, Долинський, Рожнятівський райони, частина Богородчанського району) за цей час витратив найбільше грошей на рекламу.

Тут є один явний лідер – кандидат від “Слуги народу” Олександр Матусевич котрий витратив на рекламу за один місяць 2832 доларів. Станом на 17 липня він має п’ять активних рекламних оголошень.

Іван Данилів, самовисуванець, запустив на рекламу 241 долар і має сім активних оголошень.

Так, наприклад, кандидату від “Народного Руху України” Тарасу Виноградникуреклама у соцмережі обійшлася наразі тільки у 182 долари і на його рахунку три активні дописи.

Самовисуванець Анатолій Дирів запустив оголошень на 149 доларів і активними є чотири оголошення.

Поки що, жодної копійки на рекламу не витратив самовисуванець Іван Покришка, хоч має запущений один рекламний допис. Схожа ситуація у кандатата від “Свободи” Олега Понайди, витрати якого Фейсбук ще не підрахував, оскільки три реклами запущені кілька днів тому.

Андрій Куль (“Голос”), Любов Филюк (Опозиційний блок), Василь Скрипко самовисуванець, Юрій Полуектов самовисуванець,  Тетяна Матвєєва (“Аграрна партія”), взагалі не мають публічних сторінок у Фейсбук.

Самовисуванка Галина Макота рекламує себе у соцмережі з власної сторінки без оплати реклами.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.