Прикарпатські рятувальники закликають батьків дбати про безпеку дітей під час літніх канікул

Новини, Суспільство

Тільки з початку липня на українських водоймах загинули п’ятеро дітей. З початку року цей показник становить вже 74 випадки.

Більшість випадків — це самостійне відвідування дітьми різного віку місцевих озер, річок та копанок, які не обладнані спеціальними місцями для відпочинку і рятувальними постами, інформує  Голос.if.uaз посиланням на ІФ ОДА.

Загалом, ситуація що спостерігається щороку під час літніх канікул – черговий доказ того, що втрата пильності і недбальство батьків зазвичай можуть обернутися справжньою трагедією для цілої родини.

Тож, аби нагадати дорослим про те, чого може коштувати байдуже ставлення до безпеки у відношенні до власних дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилює профілактичну роботу серед населення.

“Шановні батьки! Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці; Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути; Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу слідкуйте за тим, щоб діти не залишались без нагляду; Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки, річки, покинуті будівлі”, – закликають рятувальники.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.