Схід кривавого місяця: прикарпатці можуть спостерігати за рідкісним затемненням

Новини

Затемнення розпочнеться о 21:43 за київським часом, а виразну тінь від Землі можна буде спостерігати на Місяці починаючи з 23:01

У ніч на 17 липня відбудеться рідкісне космічне явище – місячне затемнення. Затемнення буде частковим, однак тінь Землі закриє Місяць на 65% в максимальній фазі. За словами астрономів, сьогоднішнє затемнення зробить Місяць криваво-червоним, пише Фіртка з посиланням на Znaj.ua

Ті, хто не зможе спостерігати за місячним затемненням, зможуть простежити за ним в інтернеті: онлайн – трансляцію надає астрономічна служба мовлення Slooh, а також і YouTube-канали Timeanddate і Gian Masi.

Зазначимо, що спостерігати за космічним явищем зможуть майже всі країни світу, крім Північної Америки, де в цей час Місяць буде знаходитися за горизонтом.

Тому сьогоднішнє місячне затемнення можна буде спостерігати по всій території України. Воно розпочнеться о 21:43 за київським часом, але виразну тінь від Землі можна буде спостерігати на Місяці починаючи з 23:01, а фаза максимального 65-процентного затемнення досягне піку до 00:31. Все космічне явище триватиме 5 годин і 34 хвилини, і закінчиться о 3:17 ночі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.