Як ефективно очистити печінку?

Здоров'я, Новини

Ми підібрали ефективні народні рецепти для очищення печінки, пише Голос.if.ua.

Холодний екстракт часнику. Готується він з часнику, залитого холодною водою для того, щоб з нього не випарувалися олії, водорозчинні вітаміни і сірковмісні солі. Настоюють це зілля впродовж 16 годин. Ні в якому разі не можна це робити в металевому посуді! Місце, куди ви поставили готуватися екстракт, має бути холодним і темним – це друге правило. Через 16 годин екстракт готовий. Можна готувати екстракт і за допомогою міксера. 6-8 зубчиків часнику і 2 склянки води змішайте в міксері, потім дайте цій суміші настоятися протягом ночі і приймайте як екстракт.

Желатинові капсули. Такі капсули випускаються фармацевтичною промисловістю і продаються в аптеках. Найчастіше в них міститься часниковий порошок, а іноді і часникова олія. Капсули треба зберігати в холодному і сухому місці не більше 3 років.

Часниковий оцет. Очистити 3 зубчики часнику і залити їх 3-4 склянками винного оцту (можна замінити винний оцет яблучним), настоювати 2 тижні.

Часникові таблетки. Це часниковий препарат вже нового покоління. Таблетки виготовляються фармацевтичною промисловістю. Вони не бояться спеки (на відміну від капсул), тому можуть використовуватися при жаркій погоді і в жарких країнах. Однак часникові таблетки поступаються за силою часниковим капсули, тому при лікуванні слід враховувати, що 3 часникові таблетки еквівалентні 1 капсулі масляного екстракту.

Часникова настоянка. Для приготування часникової настоянки треба очистити і крупно нарізати 4-5 зубчиків часнику, насипати їх в пляшку і залити 2 склянками горілки, вермуту, джина або бренді. Настоюється часник 21 день, при цьому вміст пляшки 2 рази в день перемішується. Коли настоянка готова, її фільтрують через паперовий фільтр або щільну тканину і переливають в темну пляшку. Найкраще приймати настоянку часнику 2 рази в день по 10-15 крапель, при цьому можна не розводити її ні водою, ні соком.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.