Світ охопила шлюбна криза

Новини, Суспільство
Кількість шлюбів у країнах з високими доходами постійно скорочується, пише Голос.if.ua.

Ставлення до інституту шлюбу в світі загалом зазнає суттєвих змін, що і відображає статистика.

Про це повідомляється в дослідженні Організації економічного співробітництва та розвитку, що об’єднує 35 країни світу з відносно високими доходами громадян, – інформує 1NEWS.

На рекордно низькому рівні є кількість шлюбів у Англії та Уельсі. У 1970 році їх було 415 000, тоді як у 2015 – лише 239 000. Крім того, британці, якщо і одружуються, то значно пізніше. Сьогодні середній вік людей, які одружуються, становить 37 років для чоловіків і 35 років для жінок.

Радикально знизилася і кількість шлюбів серед молодих людей до 20 років: мінус 56% для хлопців і мінус 66% для дівчат.

Із загальної кількості одружених, лише 26% брали шлюб у церкві. У 1980 році половина усіх шлюбів відбувалися у церквах. Що ж стосується одностатневих шлюбів, то їх кількість у Англії та Уельсі є мізерною – усього 2,6%.

Подібною є статистика шлюбів у Америці та Північній Європі. Із 1995 року кількість одружень зросла тільки у Ірландії, Швеції, Угорщині, Словаччині, Латвії та Литві.

Серед усіх членів організації найвищий рівень одружень реєструється у Китаї, Росії та Туреччині.

В Азії ставлення до шлюбу поки що не зазнало радикальних змін. Скажімо, китаянки, які не одружилися до 27 років, вважаються “нікому не потрібними”.

Джерело: ВВС Україна

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.