Внутрішня безпека викрила слідчого поліції Прикарпаття на вимаганні тисячі євро хабара

Кримінал, Новини

Внутрішня безпека НПУ отримала інформацію щодо корупційних дій одного зі слідчих поліції Івано-Франківщини. За непритягнення чоловіка до відповідальності старший лейтенант поліції вимагав тисячу євро у якості «винагороди». На передачі другої частини хабара співробітника затримали:Голос.if.ua з посиланням if.npu.gov.ua

До Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла оперативна інформація щодо протиправних дій співробітника Богородчанського відділення поліції. 31-річний слідчий поліції, який здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатого за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, пообіцяв місцевому мешканцю позитивно вирішити питання щодо уникнення відповідальності. Натомість чоловік мав передати слідчому тисячу євро.

За викритим фактом слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львів, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Спільно з працівниками УСБУ у Івано-Франківській області оперативники УДВБ НПУ задокументували факт одержання поліцейським першої частини хабара – 300 євро, а невдовзі – ще 400 євро, які йому передав посередник – колишній колега.

Співробітник поліції та його спільник затримані в порядку ст.208 КПК України. Готується оголошення підозри та подання до суду про обрання запобіжного заходу. За вчинені корупційні дії фігурантам загрожує позбавлення волі.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.