Під Франківськом забруднили 10 гектарів землі відходами з птахофабрики

Кримінал, Новини

Відділом розслідування особливо тяжких злочинів (відділ детективів) СУ ГУНП в Івано-Франківській області розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Правоохоронцями встановлено, що службові особи однієї із приватних фірм Івано-Франківської області  незаконно викидали відходи виробництва (падіж птиці, пташиного посліду) на земельних ділянках не відведених для місць утилізації відходів на території Загвіздя, що під Івано-Франківськом. Приблизна площа забруднених земельних ділянок складає більше 10 га.

В результаті відбувалось забруднення земельних ділянок речовинами та відходами, які загрожують навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Під час проведення санкціонованого обшуку у вищевказаному підприємстві слідчими вилучено документацію. Зокрема, під час оглядів земельних ділянок вилучено зразки грунту води та повітр’я для проведення екологічної експертизи, тривають слідчі дії.

Як відомо, у Загвізді працює птахофабрика агрохолдингу “Авангард” відомого українського бізнесмена Олега Бахматюка.

У квітні 2019 року прес-служба Тисменицької РДА інформувала, що на птахофабриці утримувалося 215,8 тисяч голів птиці, інформує “Голос.if.ua.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.