Молоді слони навчилися об’єднуватися в «банди» Молоді слони навчилися об’єднуватися в «банди»

Новини

Щоб вижити в умовах сучасного світу,інформує Голос.if.ua, молоді самці індійських слонів виробили нову форму поведінки і почали утворювати окремі групи.

Африканським і азіатським слонам загрожує вимирання. Однак ці велетні винятково розумні і соціальні, і під потужним тиском вони знаходять нові прийоми і способи адаптації. Так, в Індії молоді самці, які в нормальних умовах живуть в складі змішаних сімей, стали відділятися і утворювати кочуючі групи одинаків. Зв’язуватися з такою «бандою» вельми небезпечно навіть для добре озброєних браконьєрів, і така поведінка підвищує шанси слонів на виживання. Недарма воно найчастіше проявляється у сільськогосподарських районах, особливо небезпечних для цих великих тварин. У статті, опублікованій в журналі Scientific Reports, Нішант Шрінівасая (Nishant Srinivasaiah) і його співавтори пишуть, що для перевірки повідомлень про появу «слонячих банд» вони зібрали майже 1500 фотографій 250 слонів, що живуть у різних регіонах Індії. Знімки були зроблені в 2016-2017 роках і, дійсно, частково відобразили групи по троє-шестеро, які спільно проживають, молодих самців. У лісистих, порівняно безпечних районах слони зберігають традиційний спосіб життя, і молодняк залишається в рідній сім’ї, поки не подорослішає остаточно і не стане могутніми одинаками. Проте в сільськогосподарських районах «підліткам» доводиться групуватися, щоб вижити.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.