“Ваш родич потрапив у ДТП”: на Прикарпатті шахрай обдурив 80-річну пенсіонерку

Кримінал, Новини

Калуські поліцейські розшукують шахраїв, які привласнили 10 тисяч гривень

Шахрай обдурив 80-річну пенсіонерку. Зловмисник діяв за поширеною схемою обману – зателефонував до заявниці, представився працівником поліції і повідомив, що її родич скоїв ДТП та йому потрібна допомога, інформує Голос.if.ua з посиланнм на  Фіртку .

“6 липня до Калуського відділу поліції звернулася 80-річна потерпіла. Жінка повідомила, що близько 9 години до неї зателефонував невідомий, який представився поліцейським. Пройдисвіт повідомив, що син заявниці скоїв ДТП, для того, щоб уникнути кримінальної відповідальності потрібно заплатити 10 тис. гривень. Жінка довго не думаючи, перерахувала через термінал самообслуговування вищевказану суму”, – розповіли правоохоронці.

Надалі зателефонувавши до сина, з’ясувала, що все гаразд.

За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України. В рамках розслідування проводяться оперативні та розшукові заходи зі встановлення та притягнення до відповідальності зловмисника.

Поліція Прикарпаття вкотре звертається до громадян, якщо ви запідозрили, що вас намагаються ошукати, одразу телефонуйте до поліції за номером «102».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.