Тренди здорового способу життя, від яких потрібно відмовитися

Здоров'я, Новини

За останні кілька років все більше людей стали дотримуватися здорового способу життя.

Однак часом навіть ЗСЖ може нашкодити, адже не можна сліпо слідувати всім його заповітам, інформує Голос.if.ua.

Вівсянка на сніданок

Здавалося б, що може бути поганого в вівсяній каші, адже в ній стільки вітамінів? Це вірно, але в той же час в ній є фітати, які заважають засвоєнню кальцію. Оптимально снідати вівсянкою не частіше 2-3 разів на тиждень.

Свіжі овочі

Про користь сироїдіння складають легенди, а між тим термічно оброблені плоди також мають безліч корисних властивостей. Перш за все вони наситять організм антиоксидантами і мінералами. Сирі ж овочі через нерозчинну клітковину можуть привести до проблем з травленням.

Плавання

Незважаючи на те, що плавання – одне з найкорисніших фізичних навантажень, навіть воно може нашкодити здоров’ю. Якщо ви віддаєте перевагу плавати брасом або батерфляєм, у вас можуть початися проблеми з поставою, а також з колінами. Поплавати так пару раз за сезон нестрашно, головне, щоб це не було регулярно.

Рослинне молоко

Прилавки супермаркетів давно забиті різноманітним рослинним молоком: від фундучного до рисового. Прихильники ЗСЖ впевнені, що воно набагато корисніше коров’ячого, але це не завжди так. Наприклад, соєве молоко містить величезну кількість фітоестрогенів, які провокують швидкий розвиток пухлини.

Пророщена пшениця

Мабуть, один з найбільш новомодних трендів, який не такий корисний, як здається. Справа в тому, що в такій пшениці міститься багато лектину, який заважає природним біологічним процесам в організмі людини. Лектин призводить до погіршення травлення і проблем з ендокринною системою.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.