В Україні від початку року потонуло понад 600 осіб – ДСНС

Новини, Суспільство

Серед потонулих на водоймах в Україні приблизно 100 дітей, повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, інформує Голос.if.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій на своїй сторінці у Facebook закликала українців дотримуватися правил безпеки на водоймах під час купального сезону.

“Із початку року на воді вже загинуло більше 600 людей, серед яких майже сотня – діти. Тож, вирушаючи відпочивати у місця з підвищеним рівнем небезпеки, а саме на річку чи ставок, слід пам’ятати, що таке дозвілля вимагає посиленої уваги та відповідальністю”, – зазначили у відомстві.

Напередодні свята Івана Купала у ДСНС закликали:

відпочивати і купатися тільки на спеціально обладнаних пляжах;
уникати водойм із швидкою течією та не плавати наодинці;
купатися тільки у світлий час доби;
не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння;
не стрибати через “купальний вогонь”, якщо не впевнені у своїх силах;
не залишайте без нагляду ритуальні багаття, щоб не спровокувати пожежу;
не дозволяти дітям самостійно відвідувати місцеві ставки та річки.

Традиційно, в ніч з 6 на 7 липня відзначається свято Івана Купала. Супроводжується воно запусканням дівочих вінків у воду, стрибками через ритуальне вогнище та купанням у водоймах. Проте, якщо втратити пильність та не дотримуватися правил безпеки під час святкування, існує ризик отримати опіки, або ж взагалі втопитися. Саме про це напередодні Івана Купала попереджали громадян фахівці Служби порятунку.
Зокрема, надзвичайники спілкувалися із відпочивальниками на місцевих водоймах, вручали громадянам тематичні пам’ятки та застерігали від необачної поведінки, як під час Івана Купала, так і протягом усього купального сезону.
Загалом, з початку року на воді вже загинуло більше 600 людей, серед яких майже сотня – діти. Тож, вирушаючи відпочивати у місця з підвищеним рівнем небезпеки, а саме на річку чи ставок, слід пам’ятати, що таке дозвілля вимагає посиленої уваги та відповідальністю.
А для того, щоб цієї ночі кожен зміг знайти свою “долю” без шкоди для власного здоров’я, Державна служба України з надзвичайних ситуацій радить дотримуватися наступних правил:
• Для купання обирайте лише спеціально обладнані місця;
• Уникайте водойм із швидкою течією та не плавайте наодинці;
• У воді купайтеся лише у світлу пору доби;
• Не заходьте у воду у стані алкогольного сп’яніння;
• Не стрибайте через “купальний вогонь”, якщо не впевнені у своїх силах;
• Не залишайте без нагляду ритуальне багаття, щоб не спровокувати пожежу;
• Не дозволяйте дітям самостійно відвідувати водойми.
Пам’ятайте, що найбільш дієвий превентивний метод — це ваша власна обачність!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.