За шість місяців українці купили нових машин на понад мільярд доларів

Новини

У першому півріччі в Україні зареєстрували 38 тис нових автомобілів.

Загалом українці витратили на покупки $1,3 млрд. Найбільше обзавелися новинками кияни. Жителі столиці придбали 15 тис машин і витратили на це 500 млн, повідомляє аналітичний відділ сайту RST.ua, інформує Голос.if.ua.

Найбільшим попитом користувалось Renault. 5,6 тис автомобілів цієї марки зареєстрували в Україні. Популярними серед користувачів були Toyota і Kia. Їх купили 5,4 тис і 3,2 тис штук відповідно.

Лідерами серед різних сегментів машин стали:

Компактні машини – Peugeot 108
B-клас – Renault Sandero
C-клас – Renault Logan
D-клас – Skoda Octavia
E-клас – Toyota Camry
F-клас – Mercedes S-Class.
Позашляховики – Kia Sportage.

Понад 20% машин, які зареєстрували у січні-червні 2019 року, мали ціну більше 35 тис. Так, українці купили понад одну тис автомобілів BMW, 900 машин Mercedes, 500 позашляховиків Land Rover, 250 автомобілів марки Porsche, 20 машин Bentley, п’ять Rolls Royce та два Aston Martin.

В Україні зареєстрували понад 18 тис нових автомобілів на суму $550 млн. Тоді серед моделей бестселером також був кросовер Kia Sportage. Також часто реєстрували Renault Duster і Kia Sportage.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.