У Карпатах занедужали восьмеро туристів: рятувальники всю ніч допомагали їм дістатися до лікарні

Новини, Туризм

У Верховинському районі рятувальні підрозділи надавали допомогу туристам з Одеської та Кіровоградської областей, котрим стало зле під час сходження у горах.

Про це  Голос.if.ua повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту ІФ ОДА.

“3 липня о 22.03 до ПРВ Верховина СПРЧ УДСНС в області поступило повідомлення, про те, що перебуваючи на полонині Кринта поблизу с. Замагора Верховинського району відчули погіршення стану здоров’я (підозра на харчове отруєння) 2 осіб, жителі м. Білгород-Дністровський Одеської області та потребують медичної допомоги у лікувальному закладі”, – йдеться у повідомленні.

Однак, вже о 22.35 до ОКЦ У ДСНС в області поступила додаткова інформація, що на полонині Кринта перебуває група туристів з 13 людей, з них 3 дітей, жителі Одеської області. 4 особи потребують допомоги у лікувальному закладі (підозра на харчове отруєння).

“По прибуттю до місця виклику о 23.00 рятувальниками ПРВ Верховина встановлено, що 5 людей, з них 3 дитини, потребують медичної допомоги. О 23.26 на автомобілі Л-200 перевезено 3 дітей та 1 дорослого з полонини Кринта до місця стоянки автомобіля ШНМД урочище “Рекаливка” поблизу с. Замагора. 1 дорослий здійснив схід з полонини до с. Замагора в складі основної групи туристів. Потерпілих 4 чол, з них 3 дитини каретою ШНМД, в стані середньої степені важкості, госпіталізовано до Верховинської ЦРЛ. 1 чоловік, особисті дані не встановлено, від звернення до лікувального закладу відмовився. О 23.55 основна група туристів на автомобільному транспорті направилась до місць тимчасового проживання”, – додають рятувальники.

Впродовж ночі 4 липня до Верховинської ЦРЛ додатково госпіталізовано ще двоє туристів з Кропивницького та двоє з Білгород-Дністровського Одеської області.

Відтак, станом на 5 год. ранку до Верховинської ЦРЛ з попереднім діагноз – гострий гастроентероколіт, середньої степені важкості, госпіталізовано 8 осіб, з них 3 дітей, жителів Одеської та Кіровоградської областей, які в складі групи туристів 13 людей відпочивали в гірській місцевості на території Верховинського району.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.