Через високу температуру в області обмежили в’їзд великовагового транспорту

Новини, Суспільство

Служба автомобільних доріг на Прикарпатті встановлює попереджувальні знаки на в’їздах до області. Обмеження руху для транспортних засобів загальною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більше 7 тон, з 8:00 до 20:00 при температурі вище 28°C.

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області є балансоутримувачем автомобільних доріг загального користування державного значення і несе відповідальність за їх експлуатаційний стан, інформує Голос.if.ua  з посиланням на “Галка”.

Для збереження дорожнього покриття в період спекотних температур на виконання вимог Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та Окремим дорученням Укравтодору від 26.04.2019 р. № 82-ОД, Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області ініціювала перед Івано-Франківською обласною державною адміністрацією прийняття розпорядження «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування Івано-Франківської області на період підвищення температури повітря».

Причина таких вимушених заходів – висока температура повітря в літній період, яка призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття. За даними науковців, при температурі +28°C покриття нагрівається до +40—42°C. У результаті погіршуються його міцнісні характеристики. Відповідно, рух великовагового транспорту за таких умов спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна.

Дотримання цих вимог перевізниками жорстко контролюватиметься співробітниками Управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області та Управління патрульної поліції в області. Працівники підрядних організацій Служби автодоріг встановили на дорогах загального користування державного значення дорожні знаки і панно для інформування водіїв про обмеження руху та місця стоянок великовагового автотранспорту.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.