Псоріатичний артрит: 10 ефективних природних засобів

Здоров'я, Новини

Псоріатичний артрит – хронічне захворювання, що супроводжується запаленням в суглобах і шкірі. Це прогресуюча патологія, стан хворого погіршується з часом. Якщо не проводити лікування, псоріатичний артрит може призвести до пошкоджень суглобів, інформує Голос.if.ua.

Основні симптоми псоріатичного артриту: набряк пальців, біль в попереку і ногах, набряк і запалення суглобів, поява запалених почервонілих вогнищ на шкірі, вкритих сріблястими лусочками, типовими для псоріазу. Прогресування псоріатичного артриту сповільнюється при проведенні традиційної терапії. Альтернативні засоби можуть доповнити лікування і допомогти утримувати захворювання під контролем.

Природні засоби, які допоможуть при псоріатичному артриті

Існує велика кількість природних засобів, корисних при псоріатичному артриті, але більша частина з них не була вивчена в ході наукових досліджень. Фахівці рекомендують звернути увагу на 10 засобів, які набули найширшого розповсюдження серед населення і «заслужили» увагу вчених.

Яблучний оцет вважають досить ефективним засобом.

Його нанесення на шкіру волосистої частини голови може бути корисним при псоріазі, проте вчені рекомендують уникати цього при появі тріщин і кровотечі.

Олія чайного дерева.

Цю ефірну олію часто застосовують для зменшення вираженості шкірного запалення, викликаного псоріатичним артритом. Але вчені рекомендують використовувати цей засіб з обережністю, оскільки він може посилювати чутливість шкіри.

Овес.

Додавання вівса в ванну або використання пасти з цього злаку може зменшити вираженість свербежу при псоріатичному артриті. Хоч існує не так багато наукових доказів користі вівса при цьому захворюванні, але люди широко використовують його як один з найкращих природних засобів для заспокоєння шкіри.

Куркума високо цінується за протизапальні властивості.

Вчені виявили, що куркума може впливати на активність генів, полегшуючи симптоми псоріатичного артриту. Її можна додавати до їжі як спецію або вживати в формі капсул.

Капсаїцин

Це речовина, яка надає гостроти чилійському перцю, може бути використаний для блокування больових рецепторів. Капсаїцин, що входить до складу деяких кремів, здатний зменшувати вираженість симптомів псоріазу.

Алое вера.

Заспокійливий бальзам з алое може забезпечувати приємне охолодження подразненої ділянки шкіри при псоріазі. Алое вера можна наносити на поверхню шкіри, але не слід приймати всередину, оскільки його проковтування може бути небезпечним для здоров’я.

Англійська сіль (сульфат магнію).

Тепла ванна з англійською сіллю може допомогти зменшити вираженість запалення і болю в суглобах. До складу цієї речовини входить магній – мінерал, корисний для здоров’я кісток і зменшує вираженість свербежу запалених ділянок шкіри. Тепла вода також допомагає «розслабити» суглоби і полегшити біль, відзначають фахівці. Особам з цукровим діабетом слід використовувати англійську сіль з обережністю, оскільки вона може стимулювати вивільнення інсуліну.

Орегонський виноград.

Деякі дослідження показали, що застосування кремів з Орегонським виноградом (Mahonia aquifolium) може зменшувати подразнення уражених ділянок шкіри. Як і алое вера, орегонський виноград слід використовувати тільки місцево.

Риб’ячий жир корисний при болю в суглобах.

Він містить омега-3-жирні кислоти, які допомагають блокувати запалення і зменшувати хворобливі набряки.

Імбир.

Корінь імбиру добре відомий своїми протизапальними властивостями. Деякі дослідження показали, що вживання імбиру 3 рази на добу може зменшувати біль у колінному суглобі при остеоартрозі.

Альтернативні види терапії можуть доповнити традиційне лікування псоріатичного артриту, серед них – застосування масажів, акупунктура і акупрессура. Пацієнтам з цим захворюванням рекомендують дотримуватися правильного харчування і вести здоровий спосіб життя.

Слід пам’ятати, що використання природних засобів не заміняє проведення традиційної терапії.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.