У дальтоніків знайшли унікальне вміння: що відомо

Здоров'я
На дальтонізм посилено перевіряють працівників транспортної сфери, оскільки вони можуть не відрізняти червоний колір від зеленого.

Дальтоніки можуть розрізняти відтінки, які є недоступними для тих, чий зір не підводить.

Як інформує Голос.if.ua з посиланням на Gazeta.ua до такого висновку прийшли британські вчені.

Виявилося, що дальтоніки можуть розрізняти до 15 відтінків кольору хакі. Люди з нормальним зором, цього практично не можуть.

Цікаво, що спадковий дальтонізм вражає 8% чоловіків, але при цьому тільки 0,5% жінок. Вчені кажуть, що ген, який кодує білок, відповідальний за сприйняття кольорів, розташований в Х-хромосомі. Проблеми із зором виникають тоді, коли в наборі хромосом немає правильної копії гена.

Нагадаємо, дальтонізм – хвороба, яка передається по жіночій лінії, але власно жінки страждають дуже рідко. Вся справа в тому, що ген, який міститься в статевих хромосомах, є рецесивними і пригнічується домінантним, переважаючим геном. Хлопчики є носіями двох різних видів статевих хромосом, тому захворювання у них виявляється повною мірою.

Офтальмолог Наталія Ворошилова розповіла, що краще для людського ока – окуляри чи лінзи.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.