В Івано-Франківську лікарю-хірургу, який виступав проти корупційних оборудок, спалили авто (фото)

Кримінал, Новини

Практикуючому лікарю-хірургу, доценту кафедри хірургії, а також депутату Івано-Франківської облради Олегу Атаманюку спалили автомобіль одразу після його виступу та заяви про корупційні оборудки на сесії облради, що відбулась 17 травня. Про це він розповів в коментарі “СтопКору”,інформує Голос.if.ua.

Зокрема, на сесії Атаманюк заявив про можливе вчинення правопорушення з корупційною складовою під час закупівлі дентального рентгенівського апарата та іншого медичного обладнання, замовником якого був департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, який очолює Микола Стовбан.

Заява з детальним описом порушення процедури була подана у формі депутатського звернення Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.

Водночас, в ході проведення аналізу, в декларації Миколи Стовбана виявились дивні розбіжності. Зокрема, у 2018 році при сукупному доході в 527 962 гривні, в декларації були зазначені придбання дружиною двох квартир в місті Івано-Франківську на загальну суму 1 505 500 гривень.

Після того, як Олег Атаманюк оприлюднив інформацію, через 3 дні після сесії невідомі підпалили його автомобіль марки Suzuzki Grand Vitara 2007 року випуску, який стояв у дворі біля його будинку.

За словами Олега Атаманюка, це вже не перший випадок. Раніше автомобіль спалили колишньому заступнику департаменту охорони здоров’я.

“Це вже не перший випадок. Раніше спалили автомобіль колишньому заступнику Миколи Стовбана. Він був змушений написати заяву та покинути свою посаду. Підозрюю, що не захотів підписувати документи на закупівлі з корупційною складовою. Потім справу про підпал перекваліфікували як самозаймання”, – зазначив він.

Сам хірург написав заяву до правоохоронних органів та чекає на завершення розслідування.

Сам хірург написав заяву до правоохоронних органів та чекає на завершення розслідування.

“Наразі ми чекаємо завершення розслідування кримінального провадження. Наступним кроком буде слухання звіту керівника в частині делегованих повноважень та надання їй оцінки. Сподіваємось, що прийде новий керівник, адже за Стовбаном стоїть ціла низка відкритих кримінальних проваджень”, – додав Атаманюк.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.