Facebook вдвічі збільшить витрати на рекламу, щоб відновити репутацію

Новини, Суспільство

Компанія хоче повернути довіру споживачів

Facebook може більш ніж подвоїти витрати на маркетинг до 2021-2022 року. Про це повідомляє WSJ.

Керівник з маркетингу Facebook Антоніо Лучіо повідомив,що компанія збільшить свої рекламні витрати, щоб провести оновлення списку креативних агентств, які займаються кампаніями для таких брендів, як  WhatsApp та Instagram.

«Немає сумнівів, що ми припустилися помилок, і ми перебуваємо у процесі їхнього усунення. Але ми повинні розповісти цю історію світу як з точки зору довіри, так і з точки зору цінностей», – сказав він.

Також Лучіо розповів, що компанія уже розпочала свою кампанію з відновлення іміджу, зокрема соцмережа не так давно змінила дизайн.

В компанії не уточнили скільки саме грошей буде витрачено на рекламу. За оцінками, в 2018 році Facebook вклала у маркетинг у США близько $382 млн, а в 2017 – всього $50 млн. За минулий рік Amazon витратила на рекламу у США $1,8 млрд, а Google – $660 млн.

У квітні цього року Ірландія, Канада та США одночасно, в один і той самий день, розпочали розслідування проти соціальної мережі Facebook  у зв’язку із її політикою роботи з особистими даними користувачів.

Минулого року Facebook опинився в центрі скандалу після того, як на початку березня низка британських і американських ЗМІ повідомили, що компанія Cambridge Analytica збирала дані користувачів Facebook, щоб використовувати їх в політичній рекламі. Згодом з’ясувалося, що Cambridge Analytica отримала особисту інформацію 87 млн користувачів соцмережі. Cambridge Analytica співпрацювала з передвиборчим штабом Дональда Трампа і, як стверджували в компанії, внесла вклад в його перемогу.

Через витік даних в Cambridge Analytica Марк Цукерберг був змушений давати свідчення в Сенаті та Палаті представників Конгресу США.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.