Франківські університети потрапили до свіжого рейтингу «Топ-200 Україна 2019»

Новини, Суспільство

Центр міжнародних проектів “Євроосвіта”, в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence , презентували наступний академічний рейтинг закладів вищої освіти України III, IV рівнів акредитації “Топ-200 Україна 2019”.

При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019 “Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти”.

Три франківські університети зайняли свої позиції у першій сотні рейтингу, інформує Голос.if.ua . Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника розмістився на 41 першій позиції, Івано-франківський національний медичний університет – на 62 позиції, Івано-франківський національний технічний університет нафти і газу – на 65 позиції.

Однією із головних тенденцій в цьогорічному ранжуванні університетів залишалося знаходження балансу між створенням нових, критичних знань, результатів досліджень та інновацій і практичною трансформацією цих напрацювань в розвиток сучасного суспільства.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.