Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради приєднався до системи “E-health”

Новини, Суспільство

Записатися до лікаря на прийом, перевірити наявність ліків у медзакладах чи аптеках, отримати рецепт на препарат — відтепер це все можна зробити, не виходячи з дому.

Сьогодні, 12 червня 2019 року, Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради приєднався до програми «e-Health», яка об’єднає реєстри медичних закладів, лікарів та пацієнтів. Єдина електронна система охорони здоров’я e-Health має замінити стоси паперів на електронний ресурс, яким зможуть користуватися і лікарі, і пацієнти, інформує Голос.if.ua з посиланням на

Треба зазначити, що впродовж трьох тижнів медичних працівників Центру первинної медичної допомоги навчали роботі у програмі та пояснювали деталі, потрібні для роботи з реєстрами пацієнтів, ліків, електронними медичними картками фахівці компанії Helsi. Після проходження курсу навчання усі працівники пройдуть перевірку, після якої отримають відповідні сертифікати.

Урочисто запустити систему в медзакладі прибув координатор впровадження програми компанії Helsi Андрій Канюка. Привітати адміністрацію та колектив працівників Центру із важливим кроком на етапі реформування первинної ланки медицини завітала заступник міського голови Тетяна Лугова.

Від імені міського голови Богдана Мельника вона подякувала керівнику Центру Ользі Соболь, медичним працівникам та представникам компанії Helsi за злагоджену та оперативну роботу, побажала й надалі продовжувати вдосконалювати навики роботи у програмі.

Вона також висловила сподівання, що Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради стане одним з кращих за показниками роботи в програмі e-Health, оскільки це перший заклад в області, де впроваджено саме цю систему.

Відтак усі присутні мали змогу побачити, як програма працює у реальному часі від моменту запису пацієнта на прийом до сімейного лікаря до видачі листка огляду. Під час запуску програми координатор впровадження компанії Helsi Андрій Канюка розповів, що програма дасть лікарям та пацієнтам, а також про те, як захищатимуть персональні дані пацієнтів, для чого, в цілому, Україні потрібна дана електронна система.

Андрій Олегович також зазначив, що в Україні до системи приєдналася низка медичних закладів у Києві, Дніпрі, Сумах, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Чернівцях, Львові, Одесі, Умані, Білій церкві та в інших великих і малих містах.

Незабаром паперова система карток пацієнтів та запис до лікаря стануть електронними скрізь, тож медикам вже зараз треба готуватись до цього. Тож, якщо вам потрібно записатися до лікаря на прийом, перевірити наявність ліків у медзакладах чи аптеках, отримати рецепт на препарат заходьте на сайт Helsi.me. Для пацієнтів він безкоштовний. Тут відображені всі медзаклади, які обслуговує система.

Зайшовши на ресурс, можна знайти, наприклад, свого педіатра. Біля кожного лікаря є його фото та зазначено, де саме він працює, години прийому. На сайті можна подивитись, хто є сімейним лікарем в залежності від прописки, лише ввівши адресу.

Через Helsi.me можна записатись на прийом до лікаря, незабаром на платформі почнуть створювати картки пацієнтів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.