Кива перейшов у партію “Опозиційна платформа – За життя”

Новини, Політика

Ексголова Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив, що його перехід у партію “Опозиційна платформа – За життя” пов’язаний із бажанням “зшити країну”.

Ілля Кива склав повноваження голови Соціалістичної партії України і приєднався до політичної сили “Опозиційна платформа – За життя”. Про це сьогодні повідомила прес-служба Соцпартії.

“Ілля Кива склав повноваження голови Соціалістичної партії України. Його відставку прийняв черговий з’їзд, який відбувся 5 червня”, – ідеться в повідомленні.

Ексголова повідомив, що зробив цей крок для того, щоб “зшити країну”.

“Ми прийняли пропозицію приєднатися до потужної прогресивної команди “Опозиційна платформа – За життя”. Сьогодні найголовніше – це досягнення миру в нашій країні. І ми зробили наш крок для того, щоб зшити Україну”, – заявив Кива.

Він сказав, що політичні погляди політсил збігаються.

“Ми маємо намір і далі боротися за соціальну справедливість і захищати людей – уже в парламенті”, – додав він.

У коментарі виданню “Страна” Кива сказав:

“Час змін. Знаєте, хто найбільше має право говорити про мир і знає йому ціну? Це солдат, який пройшов війну. Час зшивати країну. Досить кокетувати один перед одним у вишиванках. Закочуймо рукави, об’єднуймося і почнімо будувати сильну, незалежну та цілісну Україну. Ми мусимо навчитися чути й бачити один одного. Відкинути забобони й навчитися системі компромісів. Ми всі звикли сумувати за Донбасом, а я хочу показати своєму синові український Донбас. Сильний і успішний. І якомога швидше”.

Із 10 грудня 2014 року Кива працював заступником начальника міліції Донецької області, а із 30 червня 2015 року – Херсонської. У жовтні 2015 року Киву було призначено головою департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України. У травні 2016-го його було звільнено з Нацполіції, 11 жовтня 2016 року його було призначено радником міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

8 липня 2017 року Кива очолив Соціалістичну партію України.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.