Зустріч Зеленського і Трампа може відбутися після саміту G20 – радник президента України

Новини, Політика

Адміністрація президента США Дональда Трампа першою запрошує українського президента Володимира Зеленського на зустріч, і це свідчить про певний кредит довіри з боку Білого дому, заявив позаштатний радник Зеленського Борис Тизенгаузен. 
Зустріч президента України Володимира Зеленського та його американського колеги Дональда Трампа може відбутися після саміту країн “Великої двадцятки” (G20), запланованого на 28–29 червня, заявив 3 червня “Радіо Свобода” позаштатний радник українського президента Борис Тизенгаузен.

“Скоріш за все, зустріч буде після зустрічі Трампа і [президента Росії Володимира] Путіна, котрі планують зустрітися під час саміту G20. Але сам факт, що адміністрація Дональда Трампа першою запрошує Зеленського до США для проведення зустрічі, говорить про те, що Зеленському наданий певний кредит довіри від США. Мені здається, що адміністрація Білого дому сподівається зрушити з мертвої точки складне і для них в тому числі питання”, – заявив Тизенгаузен.

На його думку, на ймовірність зустрічі впливає ситуація навколо розслідування проти української газової компанії Burisma Holdings, у якому фігурує син колишнього віце-президента США Джо Байдена Гантер.

“У цій справі фігурує син Джо Байдена. На сьогодні, за внутрішніми праймеріз, Байден займає першу позицію від демократів, тобто від конкурентів Трампа. Скоріш за все, він і балотуватиметься. Маючи на руках важелі, які можуть повпливати так чи інакше на репутацію Байдена в Україні, Зеленський стає як мінімум приємним гостем в адміністрації Дональда Трампа”, – додав Тизенгаузен.

1 червня Адміністрація Президента України повідомила, що Трамп запросив Зеленського відвідати США. За інформацією ZN.UA, візит має відбутися після зустрічі Трампа з Путіним в Осаці.

У травні генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив, що у відомства немає доказів правопорушень із боку кандидата у президенти США від демократів Джо Байдена або його сина Гантера, незважаючи на звинувачення з боку особистого адвоката президента Сполучених Штатів Рудольфа Джуліані.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.