Смерть п’ятирічного хлопчика. Керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київської області відсторонено від виконання обов’язків

Кримінал, Новини

Після смерті хлопчика, пораненого працівниками Переяслав-Хмельницького підрозділу Нацполіції Київської області, керівників відділу відсторонили від виконання службових обов’язків. Голова Національної поліції України Сергій Князєв запевнив, що відомство максимально сприятиме розслідуванню. 

Керівників Переяслав-Хмельницького відділення поліції Київської області після смерті хлопчика, пораненого співробітниками відділення, відсторонили від виконання службових обов’язків. Про це 3 червня поінформувала прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з повідомленням МВС, наразі розв′язують питання, чи залишаться ці керівники в лавах поліції.

Голова Нацполіції Сергій Князєв висловив співчуття рідним дитини і пообіцяв сприяти розслідуванню.

“Це жахлива трагедія. Як тато навіть не можу уявити горе і розпач батьків від втрати дитини. Водночас як керівник Національної поліції запевняю, що ми максимально сприятимемо розслідуванню цієї трагедії. Такі дії несумісні з присягою та гідністю поліцейського. Ми розраховуємо на найжорсткіше покарання для винних”, – цитує прес-служба голову Нацполіції.

31 травня хлопчик дістав вогнепальне поранення голови. У Нацполіції стверджували, що постріл був випадковим. 2 червня бабуся дитини Олександра Тлявова розповіла, що стан хлопчика тяжкий, лікарі не можуть дістати кулю з його мозку.

Голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що двох підозрюваних затримали. “Це поліцейські, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп’яніння”, – додав він.

Справою займається Держбюро розслідувань. У відомстві повідомляли, що на місці події було виявлено гільзи від набоїв Флобера, склянки і банки.

2 червня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили двох поліцейських про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 (тяжке тілесне ушкодження, вчинене з необережності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 3 червня Генпрокуратура оголосила затриманим про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для завдання тілесних ушкоджень) КК України.

3 червня стало відомо, що хлопчик помер. Біля будівлі МВС відбулася акція протесту, учасники якої вимагали покарати вбивць дитини.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що кримінальне провадження перекваліфікують на умисне вбивство. Він також розповів, що написав міністру внутрішніх справ лист із вимогою “зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.