Наступного тижня Зеленський має представити нову команду переговірників від України в Мінську – Клімкін

Без рубрики

 Переговори тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі мають поновити в Мінську 5 червня, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він зазначив, що нових переговірників від України має представити президент Володимир Зеленський.
Клімкін анонсував поновлення переговорів у Мінську
Президент України Володимир Зеленський має наступного тижня запропонувати нову групу переговірників від України в мінській тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив 31 травня в інтерв’ю “Радіо НВ”.

“Мінськй майданчик відновить свою роботу, наскільки я розумію, 5 червня це має відбутися… Ви там побачите деякі знайомі обличчя, деякі, можливо, нові”, – зазначив він.

Тристороння контактна група почала роботу влітку 2014 року. Із травня 2015 року в межах контактної групи діють чотири підгрупи: безпекова, із політичних, економічних і гуманітарних питань. Група збирається або в Мінську, або проводить засідання в режимі відеоконференції. До її складу входять представники України, Росії та ОБСЄ.

16 травня 2019 року перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що подала у відставку з посади уповноваженого президента України з мирного врегулювання і представника в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах.

19 травня про припинення своєї діяльності як керівника тристоронньої контактної групи повідомив екс-голова СБУ і Міністерства оборони, колишній секретар РНБО Євген Марчук.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.