Директор школи, який напав на прикарпатського поліцейського, намагається скасувати адмінвідповідальність в суді

Кримінал, Новини

Директор школи в селі Королівка Тлумацького району, притягнутий за водіння у нетверезому стані та опір поліції, оскаржив рішення першої інстанції в Івано-Франківському апеляційному суді.

Як писав КУРС, у лютому 2019 року неподалік села Королівка Тлумацького району на Франківщині поліцейські зупинили легковик, який їхав назустріч. Водій був напідпитку і відмовився проходити освідчення на алкоголь. Поводився агресивно та обіцяв поліцейським “поставити їх на місце”. Пасажир зупиненої автівки вступився за водія, дійшло до сутички.

Поліцейський Василь Павлюк потрапив до лікарні після удару головою в обличчя. Його довелося оперувати через перелом виличної кістки.

Водієм виявився директор сільської школи Іван Кравець, а пасажиром – вчитель фізкультури. Обоє взяли лікарняний. Кравець написав зустрічну заяву на працівника поліції, який наніс йому тілесні ушкодження при затриманні. За цим фактом буде проводитись перевірка.

Вчителю фізкультури за травмування поліцейського при виконанні загрожує до 5 років позбавлення волі. Директора школи притягнули за кермування напідпитку та злісну непокору правоохоронцям. Але своєї вини він не визнав.

Сьогодні в Івано-Франківському апеляційному суді мало відбутися слухання за скаргою Кравця, який вимагає скасувати постанови за ст. 130 І 185 КУПАП. Кримінальна справа проти Кравця слухається окремо.
Адвокат Кравця звернувся до суду з клопотанням перенести засідання, оскільки він не має можлимовсті прибути в суд. Суд задовольнив клопотання і призначив засідання на 31 травня.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.